Mire kell figyelni autószalon felújítás esetén?

Az autószalon felújítás aktuális, ha..

Alapvetően nem népigény, hogy minden autó bemutató szalon csillogjon villogjon. Eleve az átlag magyar használtan veszi az autóit, amiket inkább egy hatalmas parkolóban szokás elhelyezni, vagy különféle oldalakon meghirdetni, nem pedig kiállítani egy zárt térben. Sokkal jellemzőbb, hogy egy bevásárlóközpont aljában találkozunk egy egy nevesebb márka frissen piacra dobott luxuskocsijával. Ez körülményeiben már hajaz egy autószalon felújítás munkálataira, hiszen a minden héten más módon kihasznált teret most épp az autóhoz kell igazítani.

Egy használatlan, frissen a gyártósorról legördült autó azonban megérdemli, hogy kiállítva várja a leendő gazdáját. Ha máshogy nem, hát úgy szokás ezt megoldani, hogy egy kiállítási darabot nézegethet a közönség, míg aztán a flotta maga a parkolóban várja a már komolyabban érdeklődőket. Az igazán luxusautóknál azonban elengedhetetlen, hogy az autók kiállítása már tükrözze a márkát. Éppen ezért az autószalon felújítás leginkább a márkaszalonok igénye, de előfordul olykor autókölcsönzőknél is, hogy szeretnék az oldtimer, vagy az amerikai álomautó gyűjteményüket előnyösebben kiállítani.

Az autószalon felújítás előkészületei

A kiállítótér folyamatosan használatban van. Jellegénél fogva sokan jönnek, mennek, mindenki beleül, megfogdossa, és biztosan lesz egy-két vevő, aki nem bánik túl óvatosan a kiállított járművekkel. Okosan kell tehát kialakítani a teret, de leginkább úgy, hogy vonzó legyen a bemutatott autó. Az efféle divathullámok pedig egy idő után elavulnak. Ma már nem esünk hanyatt attól, hogy egy üzletet üvegfalán keresztül teljes mértékben megcsodálhatunk az utcáról is. Az autószalon felújítás természetesen nem fogja lecserélni azt az üveget, hiszen rengeteg fényt enged be és optikailag növeli a teret, viszont ennél többre kell gondolnunk, ha mézesmadzagot akarunk húzni a luxusautók lehetséges vevői előtt. Ez pedig a dizájn.

Ahhoz azonban, hogy elszálljon az agyunk a nagy kreatív ötleteléssel, először jó, ha meghatározunk egy büdzsét. A költségkeret jó egy kicsit kordában tartani az autószalon felújítás során felmerülő ötleteket, illetve magunknak is szab egy olyan határt, amitől nem húzódik el az egész jövő Karácsonyig.

Amit jó, ha még átgondolunk, az a munkálatok ideje. Nyitva leszünk alatta, vagy szüneteltetjük egy időre a működést? Természetesen ez az autószalon felújítás mértékétől is függ. Egy szimpla festésnél elég, ha csak leponyvázzuk a kocsikat, de egy szerkezeti átalakításnál már mindenképpen biztonságba kell szállíttatnunk őket. Láncolat esetén viszonylag könnyű dolgunk van, mert egy időre talán más autószalonokban elhelyeztethetjük a gyűjteményünket. Ennek hiányában azonban az egyik legreálisabb alternatíva egy raktár bérlése.

Az autószalon felújítás szempontjai

A legtöbb autószalon húsz, akár harminc évvel ezelőtt épült, az akkori igények kiszolgálására. Ez azt jelenti, hogy mind az anyagfelhasználás, mind a tér kialakítása más elvárásokkal birkózott meg, ahogy azt az http://amelis.hu/szolgaltatasaink/autoszalon-felujitas/ oldalán felsorolt referenciamunkákon is láthatjuk. Szerencsére az alapvető funkción, mégpedig azon, hogy itt kocsikat állítunk ki, az autószalon felújítás sem változtat lényegesen. A járműveket szokás kissé magasabban elhelyezni, hogy a terem minden végéből jól látszódjanak. Érdemes a világítást úgy megoldani, hogy közvetlen fény vetüljön minden autóra, de nem káprázzon a szemünk. Egy szalonban értelemszerűen fontos, hogy tiszta járműveket mutassunk be, hangsúlyos fém felületek esetén pláne kihívás a megvilágítást okosan megoldani.

Az autókat azonban nem elég megnézni, megvételük hosszas papírmunkával is jár. Az üzleteléshez korábban is szükség volt egy iroda felületre. Klasszikusan az amerikai filmekben ilyenkor az alkusz irodáját mutatják, ahova bezsúfolódva a vásárlót egy vaskos asztal választja el az eladótól. Egy modern kialakítású autószalon felújítás ezt a funkciót valószínűbb, hogy a közös térbe helyezi el, vagy egy tárgyalótermet alakít ki.

Napjainkban egy ilyen üzletkötésnél sokkal inkább egyenlő tárgyalófelekként kezeljük az ügyfelet, jellemzőbbek az egymás mellett ülve elhelyezkedés, a nyitott asztalláb. Esetleg egy kávésarok is helyet kaphat. Ha a tárgyalás még informális szakaszában jár, ahol leginkább a jármű paramétereiről beszélgetünk, ez helyet kaphat a kiállítótérben is egy hangulatos barista pult előtt. Már intimebb tárgyalásokhoz egy elkülönített tárgyaló inkább alkalmas.

Az autószalon felújítás előnyei

Az autószalon felújítás segíthet ezeket a tereket a modern igényeknek megfelelően átalakítani. Ezen felül beépíthetünk egy finom designt is a kiállítótérbe. Nagy szerencsénk van, ha egy régi ipari épületet alakítottunk át anno, ennek az építészetnek ma igazán reneszánsza él a világban. De természetesen akkor sincs min aggódnunk, ha fémvázzal dolgoztunk, kellemes világítással, színekkel ezt is fel lehet dobni. Egyszerűbb a dolgunk, hogyha egy adott márkával dolgozunk, hiszen ebben az esetben a márkát tudjuk felhasználni a különböző felületek díszítéseként, hangulatában, színeiben ehhez tudunk igazodni.

Funkcionalitásban is segítségünkre lesz egy autószalon felújítás. Ha nem elég vagy nem elég erős a vezeték, hiányzik a légkondi, nem megfelelő a szigetelésünk, ezeket mind pótolni tudjuk egy ilyen nagyobb beavatkozás során. Érdemes először a szerkezeti változtatásokra koncentrálni. Egy festést bármikor elrendelhetünk, de ha már vésni kell a vezetékeket, ütemezzük akkorra, amikor amúgy is elszállítattuk a flottánk.