Kerékpárok

Kerékpárok 2011

Az AUTHOR kínálatában 80 modell található a 2011 szezonban, melyeket a könnyebb áttekinthetőség érdekében különböző szériákba csoportosítunk. A csoportosítás szempontjai elsősorban a felhasználási terület, a megcélzott vásárlóréteg, és az alkalmazott alkatrészek árkategóriája, ezzel együtt terhelhetosége és strapabírósága voltak. Minden sorozat bizonyos egyedi jellemzokkel rendelkezik, melyek leginkább a felszereltség és design terén érzékelhetok. A kategória meghatározása több, lényeges szempont kombinációjaként értelmezendő, így elsősorban a kerékpár konkrét rendeltetése, konstrukciós jellemzői és felszereltsége alapján. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy tanulmányozzák át minden modell részletes műszaki leírását. A hozzáértok számára hamar kiderül, hogy az AUTHOR minden apró részletében minőséget képvisel az utolsó csavarig, és az egyes kerékpárok felszereltsége alaposan átgondolt, egymáshoz leginkább illeszkedő alkatrészek felhasználásával jött létre. Így gyakran egészen más fényben látszódnak a kerékpárok árai, és számos érv válik világossá, amiért az AUTHOR-t érdemes választani!:

Minőségük, árkategóriájuk alapján a modelleket a következő sorozatokba csoportosítjuk:

LOGIC: kezdő és középhaladó, aktív kerékpárosoknak fejlesztett kerékpárok. Lehetővé teszik, hogy használójuk tökéletesítse kerékpáros tudását, és sportos közlekedést biztosítanak közepesen nehéz terepviszonyok között. Első lépést jelenthetnek a kerékpározással komolyabban ismerkedők, hetente többször bringázók számára.
RESPECT: minden, a legnehezebb terepviszonyok közt is tökéletes megoldást jelentenek rutinos, gyakorlott kerékpárosoknak, minden kategóriában. Egyúttal tulajdonosuk számára egyéniségük kifejező eszköze, “imázsuk” fontos megjelenítője a külvilág számára. Előszoba a versenyzők világába!
INFINITY: versenyzésre tervezett speciális hegyi és országúti kerékpárok, ill. a legmagasabb követelményeknek megfelelő, világjáró Cross modellek. Felépítésük révén a legagresszívebb vezetési stílust teszik lehetővé profi kerékpárosok számára, hogy tökéletesen kihasználhassák erejüket, képességüket és bátorságukat. A siker elengedhetetlen alapját biztosítják! A többi már csak az emberen múlik.

Felhasználási területük, konstrukciós jellegzetességeik alapján ezeket a kategóriákat különböztetjük meg:

ROAD: országúti versenykerékpárok, melyek konstrukciója a sok-sok év alatt felgyülemlett tapasztalatokra épül, és az AUTHOR profi versenyzőinek véleménye és igénye szerint lett tökéletesítve. Alapját a kifinomult vázak jelentik, melyek kompakt felépítéssel, tartóssággal, nagy merevséggel, és alacsony tömeggel biztosítják a kiváló minőséget. Felszereltségüknél kizárólag a ma elérhető legjobb alkatrészek lettek felhasználva, és a legnevesebb gyártók szerepelnek a beszállítók között.
MTB: hagyományos mountain bike (hegyi) kerékpárok XC, maraton vagy hobby kerékpározás céljaira. Terepezésre tervezett, strapabíró modellek. A legelterjedtebb kerékpárkategória Magyarországon. Ezen belül további csoportosítás lehetséges: merev vázú MTB vagy összteleszkópos MTB (FSX).
MTB ASL: speciálisan nőknek tervezett mountain bike kerékpárok, melyek felszereltsége a hagyományos férfi MTB kerékpárokhoz hasonló, de számos specifikumot, csak a nőkre jellemző fiziológiai szempontot szem előtt tartva kerültek kialakításra. A nők testének felépítése több olyan sajátosságot mutat, melyeket az ergonómia tudománya már évek óta jól feltárt: férfiakhoz képest arányaiban hosszabb lábakkal rendelkeznek, csípőjük szélesebb, karjaik rövidebbek, vállaik keskenyebbek stb, és emiatt a tökéletes teljesítőképesség eléréséhez speciális geometriával rendelkező kerékpárokra van szükségük
CROSS: a jelenkor legnépszerűbb kerékpár kategóriája. Olyan multifunkcionális, sokoldalúan használható modellekről van szó, melyek tökéletesen használhatók közutakon, de közepesen nehéz terepen sem mondanak csődöt. Geometriájuk révén az üléspozíció sokkal kényelmesebb, mint a MTB kerékpároknál, ráadásul aszfalton sokkal gyorsabb haladást tesznek lehetővé. A Cross a hazai terepviszonyok mellett a legalkalmasabb kerékpár modell, amit manapság Magyarországon vásárolni érdemes. Az AUTHOR az elsők között volt, aki ilyen jellegű kerékpárokat kezdett gyártani, és mára ennek a kategóriának egyik legnagyobb szakértője a világon.
TOURING: ide soroljuk a hagyományos city bike-okat. Ezek a nyugat-Európában nagyon népszerű kerékpárok leginkább a treking, cross vonalhoz hasonlítanak, azonban váz geometriájukkal, felszereltségükkel, egész kialakításukkal a maximális komfort megteremtését célozzák meg. Főleg az idősebb generációt képviselő kerékpárosok kedvelik, akik szeretik, ha kerékpárjuk kompletten fel van szerelve minden kényelmi eszközzel: sárvédővel, csomagtartóval, dinamós lámpákkal, rugós nyeregcsővel, és sok minden mással.
JUNIOR: gyermek kerékpárok, melyek messzemenően figyelembe veszik a kis kerékpárosok fizikai adottságait és képességeit. Ezáltal rendkívüli biztonságot, könnyű kezelhetőséget nyújtanak minden lehetséges terepviszony között. Igazi minőséget képviselnek a gyermekkerékpár piacon!

Minden egyes AUTHOR szériára és kerékpár-kategóriára egységesen jellemzok a következő szempontok:

  • kizárólag minőségi, neves gyártók alkatrészeinek felhasználása
  • nagy hangsúly a vázak eredeti tervezésére, minőségére és sportos geometriájára
  • eredeti design, mely a váz és villák megjelenésén és kialakításán keresztül az egész kerékpár felépítésére jellemző