Egy évszázados márka: Saunier-Duval

saunier-duval

A Saunier-Duval gázkazán története

A Saunier-Duval vállalat megalapításához egészen az ezernyolcszázas évek végéig kell visszatekintenünk, mikor is a francia Bengel testvérek 1850-ben elődjét megalapították. A gyárat a testvére halála után magára maradt Joachim azonban eladta Charles Saunier és Maurice Duval gyárosoknak, kiknek nevei adják a máig ismert Saunier-Duval gázkazán és fűtéstechnikai termékgyártó nevét. A cég nem egy területen mutat példát a fűtéstechnikai iparban.

A vállalat gyártott első ízben falra felszerelhető kombi készülékeket, ahogy zárt égésterű, úgynevezett turbós kazánt is. Gyártósoraiból került ki az első vízmelegítő, mely őrláng nélkül üzemelt, és a cég nevéhez fűződik az úgynevezett ISODYN rendszer kidolgozása is. A manapság már alapelvárásnak minősülő ISO 9001-es minősítést elsők közt szerezte be a piacon. Termékei azonban nem csak funkciójukban újítók, számos formatervezési versenyen is sikerrel szerepel a díjazottak között. A rendszerváltás után nem is csoda, hogy a Saunier-Duval gázkazán, bojler és más termékek hamar elterjedtek hazánkban is.

Saunier-Duval gázkazán és fűtéstechnikai kínálata

A cég természetesen mást is gyárt a Saunier-Duval gázkazán készülékeken felül. Termékei közt megtalálunk hőszivattyúkat, szabályozókat, elektromos kazánokat és különféle szolár rendszereket. Emellett foglalkozik különféle kiegészítők, tartozékok, tárolók és különféle vízmelegítők gyártásával is. A termékek egyik előnye, hogy egymással is kompatibilisek. A cég előrelátóan úgy fejleszti újabban kialakított termékeit, hogy a korábban eladottak és rájuk kiépített rendszerekbe beépíthetők legyenek.

A logika pofonegyszerű, egyszer még egy Saunier-Duval gázkazán is bemondja az unalmast. A másik eshetőség, hogy a jogszabályok ítélik elavultnak, mely esetben természetesen a cég is kénytelen beszüntetni a szóban forgó termék gyártását. Az ilyen események szerencsére nem egyik napról a másikra, váratlanul történnek, így a cégnek módja van a vásárlói igényeknek alternatívát ajánlani más termékeivel.

A felhasználónak pedig igen nagy könnyebbség, hogy a cserélni kívánt Saunier-Duval gázkazán helyére választott új készülék tökéletesen tud illeszkedni a kiépített rendszerbe, azt nem kell sem újratervezni, sem újrafektetni, sok bonyodalomtól kímélve meg a vásárlót. A termékek ugyanúgy igyekeznek minden eshetőségre megoldást találni kidolgozás terén. Kazánból találunk például álló, de falra szerelhető kivitelezést is.

Saunier-Duval gázkazán fajták

Amellett, hogy a cég a Saunier-Duval gázkazán és fűtőipari termékek terén hangsúlyt fektet a beüzemelés megkönnyítésére a szervízelhetőség is kiemelt fontossággal bír. A Magyarországi forgalomban megtalálható minden terméküknek online a cég honlapján elérhető a tanúsítványa, engedély és minden olyan dokumentum, ami a szereléshez elengedhetetlen.

A Saunier-Duval gázkazán kínálat úgy lett kialakítva, hogy lehetőleg minden fajta felhasználói igényt kielégítsen. Találunk termékeik közt kis lakásokra optimalizált hagyományos készülékeket, de akár egy teljes társasház vagy ipari célokra alkalmazott, összetettebb igények kiszolgálására kivitelezett termékeket is. A termékek túlnyomó többségébe beépített időjárás követők teszik lehetővé, hogy a Saunier-Duval gázkazán gazdaságos működéssel óvja a felhasználói kiadásokat.

A Saunier Duval kazán vélemények általában a saunier duval thema condens illetve a saunier duval semia termékeket emelik ki. Ezzel a lakossági felhasználásban talán legelterjedtebb Saunier-Duval gázkazán készülékek. Mindkét termék elérhető kombinált verzióban is és A fűtési besorolással rendelkezik. Ez is kiemelt szempont a fejlesztések során, melyet megtámogat a nagy hatékonyságú szivattyúk betervezése és lehetővé teszi a készülékek gazdaságos üzemelhetőségét.

Saunier-Duval gázkazán szervizelés

Korábban említettük, hogy a Saunier Duval szerviz a cég egyik alapszolgáltatását képezi. Ez önmagában azonban több, mint a megrongálódott Saunier-Duval gázkazán készülékek, alkatrészek puszta cseréje. A cég kifejezetten keresi a szakmabeliekkel a kapcsolatot, termékeiről tájékoztatást, továbbképzést ad, és szorgalmazza, hogy a garancia érdekében beszerelésüket és beüzemelésüket csak vele szerződött szerelők végezzék. Ehhez természetesen a szakembereknek minden segítséget meg is ad.

A Saunier Duval alkatrészek szinte mindegyike önmagában cserélhető, és a gyakran a cég raktáraiból akár egy nap leforgása alatt is a megrendelőhöz jutnak. Fontos ez kifejezetten télen a fűtési időszakban, mikor egy két nap különbség a Saunier-Duval gázkazán működése vagy nem működése kérdésében igen nagy horderejű lehet.

A szolgáltatáshoz emellett hozzátartozik a vállalat kifejezetten felhasználó barát és letisztult honlapja, ahol akár online is bejelenthetjük szerviz igényünket, de mindenképpen hasznos információkkal gazdagodatunk. Nem csak a felhasználók kérdéseire próbál választ adni a cég, szakemberek számára ugyanúgy oktató anyagok, szervizközpontok elérhetőségei állnak rendelkezésre. Ha szerződött szakemberrel végeztetjük a beüzemelést, két éves garanciát vállalnak.